ביתן אהרון
כללי
נוסד על ידי הארגון "מהעיר לכפר", כאשר רק מספר משפחות מהארגון עלו להתיישבות. מאוחר יותר, בחורף תרצ"ו 1936, הובאו מספר משפחות מפולניה על ידי צבי לוברמן מנהלל. נקרא על שם אהרן פריימן, ממנהיגי ציוני קנדה. כ-800 דונם, כ-100 נפש. ענפי משק: פרדס, לול ופרחים.
סיפורו של מושב ביתן אהרון
סיפורו של מושב ביתן אהרון, מתחיל בשנת 1929, שנה בה רכש יהושוע חנקין את אדמות וואדי חווארת, הלוא הוא עמק חפר וזאת לאחר שנה של משא ומתן מול בעל הקרקע ערבי נוצרי בשם אנטואן טיאן והגיע עימו להסכם על העברת אדמות עמק חפר לידיים יהודיות.
בשנת 1930 עלו 20 ממתיישבי כפר-ויתקין לעמק חפר והתיישבו "בבית הגדול" – הנקרא היום "בית הראשונים". הבית ניצב על ראש הגבעה החולשת על מושב ביתן אהרון. לפרנסתם נטעו את הפרדסים למרגלות הגבעה, וכן את שדרת עצי הפיקוס, וכך למעשה סימנו את רחובותיו של המושב העתיד להיבנות במקום.
חמש המשפחות הראשונות החלו לבנות את בתיהן בישוב, אשר אז נקרא "ביתן" – הווה אומר בית קטן מוקף בפרדסים ומטעים. בהמשך שונה שמו ל"ביתן אהרון" על שם אהרון פריימן נשיא הפדרציה היהודית בקנדה אשר סייעה בכספי תרומות לגאול את הקרקע.
בשנת 1955 עלה הכפר הקטן על מפת ישראל הגדולה לאור ביקורו של ראש הממשלה דאז מר משה שרת לכבוד הנוכח הוקם בית הבראה שהוקם על הגבעה הסמוכה למושב.
לאחר מלחמת השחרור הכפר הגיע הכפר לשיא גודלו ומנה שלושים נחלות חקלאיות, וכך נשאר עד היום. פנינת טבע יפה ומיוחדת.
ביום הולדת השמונים, זכה הכפר הקטן לקבל שמות לרחובות ולשבילים החוצים אותו.
ממקום רווי ביצות וקדחת, הפך לכפר ירוק ופורח כיאה לשמו – "ביתן אהרון".