1011
אלפי חניכות וחניכים, בוגרי כיתות ד'-י"ב, השתתפו במהלך חודש יולי במחנות הקיץ של כלל תנועות הנוער בעמק
תנועת האיחוד החקלאי
- החניכות והחניכים לקחו חלק בשבוע מחנה קיץ שנערך ביער התנועתי בעין זיתים. במהלך המחנה התנסו החניכים בבנייה מחנאות, היכרות עם נושא המחנה- מנהיגות ישראלית והעמקה בנושאים השונים עפ"י החלוקה של הסניפים בתחומי ההנהגה של מדינת ישראל.
תנועת הצופים -
חניכות וחניכי שבט גולן של צופי בת חפר יצאו למחנה שהתקיים ביער לימונים שבצפת, ואף זכו לביקור של ילדות וילדי שכבת ג', לקראת כניסתם לתנועה בשנה הבאה. במהלך תשעה ימי המחנה נהנו החניכים מפעילויות צופיות, בנייה מחנאית, מיומנויות הדרכה, פעילויות יצירה והעשרה באמצעות קיטים צופיים, פעולות תוכן שונות ומגוונות ועוד. החניכים זכו לקיים את ערכי הצופיות, ונהנו מפעילות מאתגרת בחיק הטבע.
התנועה החדשה –
החניכות והחניכים השתתפו במחנה הקיץ מוזיקה ישראלית, שהתקיים ביער חנתון. החניכים הגיעו לעולם התוסס של המוסיקה הישראלית, השתתפו בפעילויות קבוצתיות ובסדנאות מוסיקה, חגגו את פס הקול העשיר של המוסיקה הישראלית שמאחד את כולנו מזה דורות ושכללו את כישורי העשייה במרחבי החוץ והטבע.
השומר הצעיר –
תנועת השומר הצעיר ציינה את חגיגות 110 שנים להיווסדה באירוע השומריה, שהתקיים ביער כפר סאלד שבצפון וכלל שלושה מחנות:
מחנה לשכבות ט'-יב' -
תשעה ימים שכללו בנייה צופית רחבה, הכנה לקראתם בואם של החניכות והחניכים הצעירים אל המחנה, רחצה בבניאס, ביקור בפארק קופים, מופע שמוצרוק, מסיבה ומופע סיום מחנה שהתקיים בחיפה.
מחנה לשכבות ד'-ו' -
שלושה ימים מלאי חוויות ביער שכללו בנייה צופית, מופע מרכזי, רחצה בבניאס ומתחמי פעילויות בטבע.
מחנה לשכבות ז'-ח' -
ארבעה ימים, שכללו גם פעילויות בפארק חבלים מאתגר.