ברית ערים תאומות - חבל זיגן ויטגנשטיין - גרמניה
אודות שיתוף הפעולה
עם כינון היחסים בין גרמניה לישראל בשנות ה–60 החלו לפעול בגרמניה אגודות נוצריות–יהודיות ולשתף פעולה עם ישראל. תושב זיגן, הוגו הרמן, אשר עלה לפני המלחמה לישראל והתיישב בבית יצחק, חזר עם תום המלחמה לעיר הולדתו, פעל ליצירת הקשר עם עמק חפר ועמד מאחוריו עד ימיו האחרונים.
האגודה הנוצרית יהודית הזמינה לראשונה קבוצת מורים העוסקים בחינוך במועצה באמצע שנות ה–60 להכרת הנושא. בשנת 1969 יצאה קבוצת נוער ראשונה למשך חודש, ביקרה בארצות שכנות והכירה את חבל זיגן מקרוב. חברי המשלחת גרו באכסניות נוער. בשלב מאוחר יותר התארחו חברי המשלחות בבתים פרטיים וכך נוצר קשר הדוק בין תושבי זיגן לעמק חפר.
מדי שנה יוצאת קבוצת נוער ומבוגרים לזיגן וכן מתארחות גם קבוצות מזיגן בעמק חפר. כך התפתחו קשרי ידידות אשר הפכו את עמק חפר וישראל לידידי אמת של חבל זיגן וגרמניה. מתחלפות גם משלחות פרלמנטאריות בפרקי זמן שונים.
יצירת קשר בין שני העמים מבלי לשכוח את העבר יצרה גם קשרים בין להקות ריקוד, מקהלות ואומנים אשר הציגו את יצירותיהם וגרמו להנאה רבה בקרב התושבים.
באוגוסט 1973 נחתם הסכם רשמי לשיתוף פעולה. בקיץ 2003 צויינו 30 שנה לחתימת ההסכם במסיבה רבת רושם בזיגן, יחד עם נציגים רבים מעמק חפר.