פרטי הישוב


כתובת:

דואר קיבוץ גבעת חיים איחוד מיקוד: 003893


טלפון:

 04-6369595


מייל:

[email protected]

 

כללי

ממעוף הציפור נראה קיבוץ גבעת חיים איחוד כאילו היה כאן מאז ומעולם.
דומה שמאז ומתמיד היו בתים לבנים עם גגות אדומים החוסים בצילם של עצים עבותים, מדרכות עטורות מדשאות ירוקות, ערוגות פרחים מתפתלות במעלה הגבעה, שדות ופרדסים פרושים מסביב מאופק עד אופק. "איך הצלחתם לבחור לכם גן-עדן שכזה?", נוהגים לשאול תיירים מזדמנים. אך לא תמיד היה כך.
פעם, יכולת למצוא פה רק ביצות מפיצות קדחת, דיונות וגבעות כורכר ומשוכות צבר. שמו של הקיבוץ - גבעת חיים, כמו קיבוץ האם, ניתן לו על שם חיים ארלוזורוב אך הוא זכה לתוספת - האיחוד (בגלל מחלוקת אידיאולוגית שזר לא יבין), וכיום מדובר בשני קיבוצים שונים לגמרי.
מאז היווסדו עברו הרבה שנים. כבר אין לינה משותפת... הקיבוץ התפתח מאד וגדל, ועם הזמן גם עברו מהעולם חלק מהעקרונות המקוריים שהובילו להקמתו. בשלהי המילניום השני עמד קיבוץ גבעת חיים איחוד (וקיבוצים דומים לו), בפני פרשת דרכים - נחלש הלהט האידיאולוגי, התרופפו השוויון והשותפות, גברו החומרנות והדאגה לאינטרס הפרטי ותהליכי ההפרטה והשיוך תפסו תאוצה.
כל אלה לא נטלו מגבעת חיים איחוד את מה שיש בו, ובתקווה שיהיה בו גם בעתיד: קהילה רב-דורית חמה ומלוכדת המט בתה ואת תרבותה בדגש על ערבות הדדית.בשנת 2012 חגג הקיבוץ את שנתו ה-60 ואת הקמתן של שתי שכונות בנים חדשות. מקצת הבנים שעזבו את הקיבוץ בעבר בחרו לשוב ולבנות את ביתם ולגדל את ילדיהם במקום הזה. מערכת החינוך גדלה מאד אבל היא מצליחה לשמור על העקרונות הבסיסיים של החינוך הקיבוצי דרך מערכת החינוך הבלתי פורמאלית.
הגיל השלישי זוכה לכבוד המגיע לו במגוון פעילויות תרבות וניתן דגש רב לרווחתם כמו לשאר חברי ובני הקיבוץ.
בקיבוץ עדיין פועלים ענפים חקלאיים כמו רפת, גד"ש (גידולי שדה) ופרדס. מרבית החברים עובדים מחוץ לקיבוץ. חלקם עובדים לפרנסתם בקיבוץ עצמו.
הקיבוץ המתחדש מרכיב מחדש את ההוויה שלו בהתחדשות ובראייה קדימה, בשילוב המסורת העשירה של המקום.
קיבוץ גבעת חיים איחוד היום הוא מקום שוקק חיים עם קהילה תוססת ופעילה.מידע נוסף על ההיסטוריה העשירה של הקיבוץ.
אוכלוסיה: 900 נפש
שטח: 4300 דונם
ענפי החקלאות: רפת, כותנה, גידולי שדה, פרדס, אבוקדו והודים
תעשייה: מפעל "גת" ומ.ג.ח
ביישוב ביה"ס לחינוך מיוחד, בי"ס אזורי משגב, אולם תרבות "בית וינה", ומוזיאון טרזין.

גבעת חיים- איחוד